Αποκαταστάθηκα το μεσημέρι της Παρασκευής (30/12) οι ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι στο μνημείο του παλαιού Εβραϊκού Νεκροταφείου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, βανδαλίζοντάς το.

Συνεργεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθάρισαν και αποκατέστησαν τις ζημιές, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που σχημάτισαν με σπρέι τον αγκυλωτό σταυρό και άλλα σύμβολα που συνδέονται με τη ναζιστική ιδεολογία, στα μάρμαρα του μνημείου.

Καταδίκη του βανδαλισμού του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ από τον πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς

Τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Νόαμ Κατς.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σήμερα. Είναι μια ξεκάθαρη υπενθύμιση της ανάγκης καταπολέμησης τέτοιων ενεργειών μίσους και αντισημιτισμού που προέρχονται από το εξτρεμιστικό περιθώριο της κοινωνίας. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Πιστεύουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet του ο Ισραηλινός πρέσβης.

Πηγή φωτογραφίας: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων