Την ώρα που ο 16χρονος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης οι συγγενείς του προσεύχονται να βγει νικητής και να γυρίσει στο σπίτι του, στο πλευρό τους.

Η γιαγιά, ο παππούς, ο πατέρας και η σύζυγος του νεαρού Ρομά, μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον «Κωστάκη» τους.

«Σκοτώνουν έναν άνθρωπο για 20 ευρώ; Λένε συνέχεια ψέματα ότι έφταιγε το παιδί» είπε με αγανάκτηση στην κάμερα η γιαγιά του νεαρού.

Η γιαγιά του 16χρονου

Ο παππούς του 16χρονου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και περιμένει να μάθει νέα για τον εγγονό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε μια Δικαιοσύνη. Πήγε ο αστυνομικός να τον σκοτώσει για 20 ευρώ! Μπορούσαν να τον σταματήσουν και να τον συλλάβουν, να πάνε στα δικαστήρια και αντί για 20 να πληρώσει 1.000 – 1.500 ευρώ για να βάλει μυαλό. Αυτό που έκαναν όμως… Αυτός ο αστυνομικός είχε κακία για τους Ρομ. Το πιστεύω. Δεν μπορούσαν να σταματήσουν ένα 16χρονο; Δεν μπορούσαν να ρίξουν στα λάστιχα;»

Ο παππούς του 16χρονου

Οι προσευχές της γυναίκας του 16χρονου

Η σύζυγος του 16χρονου, Στέλλα, δεν έχει φύγει στιγμή μπροστά από τα εικονίσματα και το καντήλι που καίει συνεχώς και προσεύχεται να γίνει καλά ο νεαρός.

«Θέλω μόνο Δικαιοσύνη και να γίνει καλά ο άντρας μου. Αυτό… Να γίνει ένα θαύμα… Να γυρίσει ξανά κοντά μου» λέει η νεαρή κοπέλα με «σπασμένη» φωνή.

Ο πατέρας του 16χρονου, Παύλος, κρατώντας στην αγκαλιά το δικό του εγγόνι, το παιδί του Κώστα ηλικίας 1,5 ετών μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τόνισε και εκείνος με την σειρά του πως η οικογένειά του επιθυμεί Δικαιοσύνη και ζητά να μπει στη φυλακή ο αστυνομικός, «για να ησυχάσει και η κοινωνία», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας του 16χρονου κρατά αγκαλιά το 1,5 έτους εγγόνι του, παιδί του 16χρονου

«Ο αστυνομικός θα έπρεπε να σκεφτεί πρώτα τα παιδιά του και μετά να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει. Ο ένας από τους 4, όπως είδα το βίντεο, έφυγε με ένταση σα να είπε ότι “πάω για να σκοτώσω”. Αν ο κ. Κούγιας έχει παιδιά και λίγο σεβασμό, θα έπρεπε να ντρέπεται που είπε ότι έτρεχε ο γιος μου με 130 χιλιόμετρα. Θέλω να λάμψει η αλήθεια και Δικαιοσύνη. Να μην υπάρχει ρατσισμός και να μην βγει έξω ο αστυνομικός» είπε χαρακτηριστικά.