Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Τα διαχρονικά μυστικά στρατηγικής αξιοποίηση ακινήτων» παρουσίασε χθες το βράδυ ο πρώην αντιδήμαρχος Χαλανδρίου (και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο), πολιτικός μηχανικός και ιδιοκτήτης υπηρεσιών μηχανικών – διαχείρισης ακινήτων Μάνος Κρανίδης σε γνωστό καφέ του κέντρου της Αθήνας.

Ο συγγραφέας, που αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και ιστοσελίδες ανέφερε ότι μέσω του πονήματός του, ο κάθε ιδιοκτήτης και επενδυτής θα αντιληφθεί ξεκάθαρα ποια είναι τα ζητήματα που πρέπει να προσέχει και να παρακολουθεί στην οικονομία και ποια ειδικά ζητήματα να αξιοποιεί και να υλοποιεί για τα ακίνητά του. Ο καθένας, ανάλογα την δική του περίπτωση και τον σκοπό αξιοποίησης. Σήμερα στην αγορά ακινήτων, η επιτυχημένη αξιοποίηση απαιτεί πρώτα πρακτική γνώση και ξεκάθαρη στρατηγική και μετά μια αποτελεσματική τακτική και μια δυνατή ομάδα ειδικών. Το βιβλίο προσφέρει πρακτική γνώση και αναδεικνύει ξεκάθαρα τα βασικά μέρη μιας επιτυχημένης στρατηγικής. Δίνει λύσεις, προτάσεις και πυροδοτεί εποικοδομητικές ιδέες στον αναγνώστη για τα διαχρονικά μυστικά της αξιοποίησης ακινήτων. Για αυτό δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη κανενός ιδιοκτήτη, επενδυτή, επαγγελματία και διαχειριστή ακινήτων».

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο κ. Θεόδωρος Βάρδας (οικονομολόγος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ιστορικής εταιρείας ενδυμάτων Βάρδας ΑΕΒΕΕ), ο κ. Νίκος Δήμτσας, (γενικός διευθυντής επενδύσεων της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων «Dimand») και ο κ. Πρόδρομος Βλάμης (αναπληρωτής καθηγητής Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης), της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς). Το συντονισμό της βιβλιοπαρουσίασης και της συζήτησης που ακολούθησε, έκανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Γεώργιος Σαρρής.

Φωτογραφίες: Βασίλης Κουτρουμάνος