Αναπάντεχη και σοκαριστική φαίνεται να είναι η πορεία που παίρνει η υπόθεση με την «Κιβωτό του Κόσμου» καθώς το πρόσωπο που κατήγγειλε ο 19χρονος για σεξουαλική κακοποίηση είναι ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στην επτασέλιδη κατάθεση του στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ την περασμένη Τετάρτη, 19χρονος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό του Κόσμου υποστηρίζει πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα, ενώ αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων.

Λέει χαρακτηριστικά: «Μια μέρα ενώ ξύπνησα, είχα το κεφάλι μου στο μπούτι του πατέρα Αντώνιου και τραβήχτηκα αμέσως. Ένα άλλο πρωινό κατάλαβα ότι ο πατήρ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου πάνω απο τα ρούχα του.Εγώ ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντί του. Με εντελώς φυσιολογικό ύφος μου είπε “γιατί κάθεσαι εκεί. έλα δίπλα μου”.Εγώ πήγα να ξαπλώσω δίπλα του και όποιο μαξιλάρι έπαιρνα, μου το έπαιρνε και το πετούσε στο πάτωμα για να ξαπλώσω στο μπούτι του».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ο 19χρονος στην μαρτυρία του που φέρνει στην δημοσιότητα το «Πρώτο Θέμα: «Στην Καλαματα άρχισε να μου κάνει περίεργα πράγματα. όταν μιλάγαμε ή οπιαδήποτε άλλη στιγμή κάναμε κάτι μου χτυπούσε τον ποπό.  Το θεώρησα φυσιολογικο γιατι το εκανε και στο μπάσκετ αλλα εκει που το έκανε μια με δυο φορες αυτο γινόταν πριπου 15 φορες την ημέρα». Επίσης το συνέχισε και στη θάλασσα όπου κατά τη διάρκεια παιχνιδιών όπως “πατητές» έβαζε το χέρι του μέσα από το μαγιό μου με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μην θέλω να ξαναμπώ στη θάλασσα για παιχνίδι».

Στην κατάθεσή του ο 19χρονος αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου. «Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο», είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δέκα καταθέσεις για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ξυλοδαρμούς αλλά και μαύρη εργασία σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου»