Στις περιοχές του Ηρακλείου που επλήγεισαν από την κακοκαιρία που χτύπησε την Κρήτη κι άφησε πίσω της δύο νεκρούς και τεράστιες ζημιές βρέθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην Αγία Πελαγία, τη Λυγαριά και το Παλαιόκαστρο.

Επιπλέον, σε σύσκεψη στο δημαρχείο Μαλεβιζίου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, είπε ότι θα δοθούν 6.000 ευρώ άμεσα σε κάθε πληγέντα στις συγκεκριμένες περιοχές και 400.000 στον δήμο Μαλεβιζίου για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και του δικτύου ύδρευσης.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ενημέρωσαν για τις καταστροφές, τις ανθρώπινες απώλειες, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Στις πληγείσες περιοχές έφτασαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για θέματα φυσικών καταστροφών, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της γενικής γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, και της γενικής γραμματέως Υποδομών, Μαρίας – Έλλης Γεράρδη.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο θα μεταβεί στη Σητεία όπου και εκεί εντοπίστηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία, για να ανακοινώσουν δέσμη μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των ζημιών.