Θέση για την 50χρονη κυρία Στέλλα και τον 93χρονο πατέρα της, που εδώ και οκτώ μήνες ζουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην Αμαλιάδα, πήρε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Όπως υποστηρίζει, η Μητρόπολη τους προσέφερε διαμονή αλλά δεν δέχθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το patrisnews.com, έγγραφο που έχει σταλεί στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ήλιδος, περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Μητρόπολης για τη φιλοξενία της Στυλιανής Παναγιωτοπούλου και του πατέρα της, Παναγιώτη, χωρίς όμως οι ίδιοι να αποδεχθούν τις λύσεις που τους προτάθηκαν.

«Έλαβα το υπ’ αρίθμ. Πρωτ. 371/9-9-2022 έγγραφο σας σχετικόν με την φιλοξενία της κυρίας Στυηλιανής Παναγιωτοπούλου και του Πατέρα της κ Παναγιώτου Παναγιωτόπουλου, και σας γνωρίζω τα εξής: Με την περίπτωση αυτή η Μητρόπολή μας έχει πολλές φορές ασχοληθεί, επειδή μας απασχόλησαν συγγενείς των, ιερείς της Πόλεως Αμαλιάδος και ο Εφημέριος Δουνεΐκων και εσείς. Όμως η κυρία Παναγιωτοπούλου θέλει βοήθεια, όπως τη θέλει αυτή και όχι όπως εμείς μπορούμε και μάλιστα με πλήρη λύση του προβλήματός της, όπως να φιλοξενηθεί στον Άγιον Αθανάσιον Κουρούτας, η ακόμα καλύτερα, να φιλοξενηθεί στον Άγιον Νικόλαον Σπάτα με φαγητό και με ό, τι άλλο χρειάζονται. Αλλά δεν εδέχθησαν» αναφέρεται στο έγγραφο.