Με εντολή εισαγγελέα απομακρύνεται από την φάρμα του τρόμου και τον αντιδήμαρχο ο τραυματισμένος γάιδαρος.

Η Ελένη Αρβανίτη, δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας μίλησε γαι το περιστατικό στην Ζίτσα Ιωνανίνων. «Χθες κατέθεσα την αίτηση για απομάκρυνση του γαϊδάρου από τον ιδιοκτήτη γιατί το πρώτο μέλημα είναι η περίθαλψη του ζώου και κατόπιν η έλευση ιππιάτρου από την Θεσσαλονίκη» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Live News.

Σε ότι αφορά την πορεία της υγείας του γαϊδάρου η κα Αρβανίτη μιλώντας στην εκπομπή Live News ήταν επιφυλακτική και τόνισε ότι δεν είναι κτηνίατρος γι’ αυτό δεν μπορεί να πει με σιγουριά αυτή την στιγμή εάν θα αποφευχθεί τελικά η ευθανασία στο ζώο όμως εύχεται να αποφευχθεί.

«Κάναμε έναν τιτάνιο αγώνα από το πρωί ώστε να βρούμε εξειδικευμένο ιατρό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η κτηνιατρική γνωμάτευση που έχω στα χέρια μου από τοπικό κτηνίατρο κάνει μια περιγραφή των τραυμάτων και του κατάγματος που έχει το ζώο. Περαιτέρω όμως ο γιατρός δηλώνει ότι δεν μπορεί να χειριστεί το περιστατικό. Συνιστάται ακτινογραφία και ο ίδιος αδυνατεί να το χειριστεί και γι’ αυτό απευθυνθήκαμε σε εξειδικευμένο γιατρό».