Ο ψαροντουφεκάς που εντόπισε την 6χρονη που πνίγηκε στη Κόρινθο μίλησε για το τραγικό περιστατικό και υποστήριξε πως του προκάλεσε απορία το γεγονός ότι ο πατέρας επέλεξε μια ερημική παραλία, την στιγμή που υπήρχαν πολλά μέρη με κόσμο, αλλά και το γεγονός ότι δεν ζήτησε βοήθεια από σπίτι που ήταν σε κοντινή απόσταση, αλλά προτίμησε να φορτίσει το κινητό του.

Συγκεκριμένα, μίλησε στην εκπομπή Live News και ανέφερε πως ο πατέρας «έτρωγε σε ένα μαγαζί που είναι 5-6 χιλιόμετρα από εδώ. Ερχόμενος εδώ πέρασε πολυσύχναστες παραλίες με κόσμο. Δεν ξέρω γιατί πήγε σε μια τόσο ερημική παραλία».

Παράλληλα, είπε ότι «εγώ ήμουν στην παραλία με τη γυναίκα μου και δεν ήταν κανείς. Μόνο εγώ και η γυναίκα μου. Κολυμπούσα, όταν έφτασα κοντά στην βάρκα και βγήκα για να πάρω ανάσα είδα μια παρουσία. Μεσολάβησε ένα τέταρτο με 20 λεπτά μέχρι να βρεθώ αντιμέτωπος με την μικρή Αμέλια».

«Το κορίτσι φορούσε ένα σορτσάκι, ένα μπλουζάκι και πεδιλάκια»

Στη συνέχεια, ο ψαροντουφεκάς που εντόπισε το παιδί, διευκρίνισε πως ήταν νεκρό και ότι είχε μπλε πρόσωπο, διερωτώμενος πόση ώρα μπορεί να επέπλεε μέχρι να το βρει. «Όταν το έβγαλα εγώ, ήταν μπλε. Πόση ώρα επέπλεε και πόση ώρα χρειάστηκε μέχρι να πνιγεί;», ανέφερε στην εκπομπή του Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το κορίτσι φορούσε ένα σορτσάκι, ένα μπλουζάκι και πεδιλάκια», ενώ δήλωσε ότι απορεί με την στάση του πατέρα της 6χρονης. Όπως είπε, ο άνδρας έφτασε στο σημείο μαζί με έναν αστυνομικό, όμως είχε στεγνά ρούχα, παρά το γεγονός πως δήλωσε ότι βούτηξε στο νερό μαζί με την κόρη του. Ταυτόχρονα, ανέφερε πως του έκανε εντύπωση ότι ο πατέρας δεν ζήτησε βοήθεια, ακόμα και από ένα σπίτι που ήταν σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

«Το σπίτι που είναι στα 30 μέτρα από το συμβάν, μπορούσε άνετα να μιλήσει στους ανθρώπους εδώ. Αφήνεις το παιδί σου πνιγμένο για να φορτίσεις το κινητό σου και δεν μιλάς στο διπλανό σπίτι;», είπε ο ψαροντουφεκάς και πρόσθεσε ότι «τα ρούχα του είναι στεγνά. Πώς γίνεται να κολύμπησε και να ήταν στεγνά τα ρούχα ενώ εμένα στεγνώνουν στις 12 το βράδυ;».