Νικητής βγήκε ο Γιώργος Χειμωνέτος στην πολυετή δικαστική περιπέτεια την οποία αντιμετώπισε και από την οποία κινδύνευε να χάσει το πατρικό του σπίτι που βγήκε σε πλειστηριασμό. Ο Ολυμπιονίκης της Ποδηλασίας τελικά κατάφερε να ξεκινήσει τη διαδικασία ώστε να το πάρει πίσω.

«Συνεχίσαμε, φτάσαμε στο Εφετείο το οποίο χθες, μας δικαίωσε 9 χρόνια μετά. 9 χρόνια μετά πως το σπίτι μου είναι δικό μου» είπε ο Γιώργος Χειμωνέτος στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha και η φωνή του «έσπασε».

Ο Γιώργος Χειμωνέτος έχασε το σπίτι του εξαιτίας κόκκινου δανείου και τώρα το Εφετείο τον δικαίωσε. Ο Ολυμπιονίκης της Ποδηλασίας έχασε, όπως είπε, το μοναδικό του σπίτι, το πατρικό του. Εδώ και 9 χρόνια προσπαθούσε να ανακόψει τη διαδικασία πλειστηριασμού αν και το σπίτι έχει περάσει σε άλλο ιδιοκτήτη.

Με δάκρυα χαράς, όπως είπε ο Γιώργος Χειμωνέτος, άκουσε την απόφαση του Εφετείου το οποίο αναγνώρισε πως το ακίνητο έπρεπε να προστατευτεί ως πρώτη κατοικία.

«Θέλω να κλάψω από χαρά. Εδώ και 9 χρόνια… Ευχαριστώ τους ανθρώπους που κατάλαβαν το αυτονόητο. Για μένα ήταν μια δικαίωση και τώρα αυτό που με νοιάζει είναι πώς θα γίνει το σπίτι αυτό να έρθει σε μένα» είπε ο Γιώργος Χειμωνέτος.

«Ξαφνικά, η αδερφή μου, που τη φιλοξενούσα εκείνη την εποχή έπρεπε να μετακομίσει. Να ξηλώσουμε σε τρεις μέρες τα πάντα» είπε ο Ολυμπιονίκης.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Γιώργου Χειμωνέτου, το δικαστήριο πρωτόδικα είχε αναγνωρίσει ως κατοικία του το κομμωτήριο που διατηρεί στη Ρόδο και όχι το συγκεκριμένο ακίνητο.