Γι’ άλλη μια φορά η Αφροδίτη Λατινοπούλου επέλεξε τον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter για να τοποθετηθεί δημόσια και να απαντήσει σε ότι πιστεύει ότι την αφορά. Η κ. Λατινοπούλου, έβαλε στο στόχαστρό της την παρουσιάστρια του Ant1, Φαίη Σκορδά και την κατηγόρησε «ανοιχτά» για φασισμό ενώ την χαρακτήρισε ως μια από τους εκφραστές της πολιτικής ορθότητας και της woke ατζέντας.

Σε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και δεκαέξι δευτερολέπτων, η Αφροδίτη Λατινοπούλου πέταξε τα βέλη της στη Φαίη Σκορδά ενώ άφησε να εννοηθεί πως είναι τυχερή που δεν ζει σε παλιότερες εποχές γιατί τότε μάλλον θα ζητούσαν να την ρίξουν στην πυρά ως άλλη μάγισσα επειδή διαφωνεί με τις απόψεις των λογοκριτών. Μάλιστα η Αφροδίτη Λατινοπούλου φρόντισε το βίντεο της να έχει και ενσωματωμένους υπότιτλους ώστε να γίνουν πλήρως αντιληπτά τα όσα διατυπώνει σε αυτό ενώ το συνόδεψε με hashtag #moutidou.

Τι είπε όμως η Φαίη Σκορδά και οδήγησε την Αφροδίτη Λατινοπούλου να τη βάλει στο στόχαστρο της και να την κατηγορήσει για «φασισμό»;

«Κάποιος να κλείσει το Twitter και το Instagram της κυρίας Λατινοπούλου παρακαλώ» είπε η Φαίη Σκορδά στον τηλεοπτικό αέρα του «Πρωινού» το πρωί της Τρίτης (28/06) με αφορμή το τελευταίο βίντεο της ηθοποιού Σοφίας Μουτίδου για τα όσα είπε πρόσφατα η Αφροδίτη Λατινοπούλου για τη Δανάη Μπάρκα και τα πρότυπα υγείας.

Η απάντηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Στην απάντηση της, η κ. Λατινοπούλου μιλάει για τη γλώσσα της αλήθειας, της κοινής λογικής, τον φασισμό που δέχεται ενώ αφήνει να εννοηθεί πως εκείνη είναι αληθινή δημοκράτης.

Χαρακτηριστικά, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ακούγεται να λέει: «Είναι γεγονός πως η γλώσσα της αλήθειας αλλά και της κοινής λογικής πλέον ξεκάθαρα τους εκφραστές της πολιτικής ορθότητας αλλά και της woke ατζέντας. Τρανό παράδειγμα το σημερινό παραλήρημα της κας Σκορδά που μέσα από το βήμα της πρωινής πανελλαδικής εμβέλειας εκπομπής της δήλωσε ξεκάθαρα πως κάποιος ή κάποιοι πρέπει να κλείσουν τους λογαριασμούς μου από τα social media.

Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του φασισμού, τότε αλήθεια ποιος είναι; Από πότε η κα Σκορδά και η κάθε κα Σκορδά έχουν τοποθετηθεί λογοκριτές στην γνώμη μας και την άποψη μας; Ποιος τους το έδωσε αυτό το δικαίωμα και ποιος τους το επιτρέπει; Ευτυχώς που δεν ζούμε σε παλιότερες εποχές γιατί τότε μάλλον θα ζητάγανε να μας ρίξουν στην πυρά επειδή διαφωνούμε με τις απόψεις τους.

Χαίρομαι όμως που όλοι τώρα μπορούν να δουν το αληθινό πρόσωπο του τέρατος και να κρίνουν ποιος είναι ο αληθινός φασίστας και ποιος ο αληθινός δημοκράτης. Εμείς που θέλουμε να ακούγονται όλες οι απόψεις και ο κόσμος να κρίνει το σωστό; Ή όλοι αυτοί που σαν άλλοι ιεροεξεταστές επιθυμούν την εξάλειψη των φωνών μας που τους χαλάνε το αφήγημα της ορθοπολιτικής ατζέντας; Τροφή για σκέψη».

Τι σημαίνει φασισμός και ποιος είναι φασίστας

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κατηγόρησε την Φαίη Σκορδά για φασισμό ενώ τόνισε πως πλέον όλοι μπορούν να κρίνουν «ποιος είναι ο αληθινός φασίστας». Τι σημαίνει όμως φασισμός και ποιος χαρακτηρίζεται ως φασίστας;

Η απάντηση έρχεται από τη Wikipedia η οποία στο λήμμα «φασισμός» αναφέρει: Ο φασισμός είναι η ριζοσπαστική ακροδεξιά υπερεθνικιστική ιδεολογία και πολιτική πρακτική που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, η οποία ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών όρων, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ιταλία του Μουσολίνι και αναπτύχθηκε από τους Γερμανούς ναζιστές και άλλους. Προτείνει έναν ολοκληρωτικό τρόπο διακυβέρνησης, από έναν συγκεκριμένο αρχηγό ο οποίος θα συνενώσει όλες τις τάξεις σε ένα Έθνος, το οποίο ορίζεται ως το «ανώτερο» με προορισμό να κυριαρχήσει στα άλλα, «κατώτερα» έθνη και φυλές. Σήμερα οι όροι «φασισμός» και «φασίστας» χρησιμοποιούνται, μεταφορικά, στην καθημερινή γλώσσα για να δηλώσουν την αυταρχικότητα και τον δεσποτισμό, την αυθαιρεσία, την εξουσιαστική, βίαιη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Στο λήμμα «φασίστας» αναφέρεται: Από την εμφάνιση του φασισμού στην Ευρώπη το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, ο όρος φασίστας έχει πολλές φορές χρησιμοποιηθεί ως υποτιμητικός και προσβλητικός χαρακτηρισμός για ένα ευρύ φάσμα ατόμων, πολιτικών κινημάτων, κυβερνήσεων, και δημοσίων και ιδιωτικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και κάποια που κανονικά δεν θα κατατάσσονταν στην ιδεολογία του φασισμού σύμφωνα με τις πολιτικές επιστήμες. Τις περισσότερες φορές ο όρος χρησιμοποιείται συναισθηματικά φορτισμένο υποκατάστατο του «αυταρχικός».

Τι είναι το κίνημα woke που επικαλέστηκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Η Φαίη Σκορδά, σύμφωνα με την Αφροδίτη Λατινοπούλου εκφράζει τη woke ατζέντα. Τι είναι όμως η woke ατζέντα που επικαλέστηκε η κ. Λατινοπούλου; «Woke είναι ένα αγγλικό επίθετο που σημαίνει “επαγρύπνηση εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων” προερχόμενο από το αφροαμερικανικό ιδίωμα (African-American Vernacular English) στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Πλέον, περιλαμβάνει μια ευρύτερη επίγνωση και επαγρύπνηση εναντίον των κοινωνικών ανισοτήτων όπως ο σεξισμός, η ομοφοβία και έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ένα φάσμα αριστερών ιδεών που αφορούν πολιτικές όπως η μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη. Ο όρος εξαπλώθηκε διεθνώς και προστέθηκε στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης το 2017. Άνθρωποι, κυρίως δεξιών και κεντρώων φρονημάτων, χρησιμοποιούν τον όρο συχνά με ειρωνικό τρόπο για διάφορα αριστερά κινήματα, όπως το Black Lives Matter. Με τη σειρά τους, ορισμένοι σχολιαστές τον θεωρούσαν προσβλητικό όρο με αρνητικούς συσχετισμούς σε όσους προωθούν πολιτικές ιδέες που αφορούν εθνική ταυτότητα και φυλή» αναφέρει η Wikipedia στο ανάλογο λήμμα.