Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν θα λείψουν οι μπόρες σε πολλές περιοχές της χώρας. Ωστόσο, το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει την επόμενη εβδομάδα και να μπαίνουμε σε θερμοκρασίες καλοκαιριού.

Στην πρόγνωση του καιρού του Σάκη Αρναούτουγλου στην ΕΡΤ, ο παρουσιαστής σημείωσε πως σύννεφα κουνουπιδιού (όπως τα χαρακτηρίζει) θα σχηματίζονται κατά τόπου στη χώρα τις επόμενες μέρες και θα δίνουν μπόρες.

Πιο έντονα και περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα το Σάββατο (18/6), με βροχές και διάσπαρτες μπόρες να έχουν περιοχές της βόρειας Ελλάδας, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος, αλλά και περιοχές της Αττικής.

Την Κυριακή (19/6) η αστάθεια θα συνεχίστει, αλλά με ελάχιστα φαινόμενα και αυτά θα εντοπίζονται στην περιοχή της Χαλκιδικής και νοτιότερα.

Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα έρχεται κύμα ζέστης, το οποίο αυτές της ημέρες θα ανεβάσει στα ύψη των υδράργυρο σε πολλές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία η ζέστη θα κορυφωθεί στην Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη (23/6) και την Παρασκευή (24/6) με θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν έως και τους 37 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού