Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00-15:00 θα προχωρήσει σήμερα η ΟΤΟΕ προκειμένου οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν στις επιθέσεις που δέχονται οι συλλογικές τους συμβάσεις και στην επικείμενη μείωση του 10% των αποδοχών τους.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και 24ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων στην Αγροτική τράπεζα, οι οποίοι απαιτούν να σταματήσουν οι επιθέσεις στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Όπως αναφέρει η ΟΤΟΕ, δεν θα αποδεχθεί καμία συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες και κατ’ επέκταση και στην Αγροτική Τράπεζα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων.

«Δυστυχώς, από την ενημέρωση που είχε η ΟΤΟΕ και ο σύλλογος των εργαζομένων από το Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας για το μέγεθος των απαιτήσεων της Τρόικα (27% μείωση λειτουργικού κόστους) αποκαλύπτεται η αυθαιρεσία των απαιτήσεων της Τρόικα και όλα αυτά, όταν η τράπεζα το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους είχε λειτουργικά κέρδη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αν υπάρξει συρρίκνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.