Δύσκολη είναι η νύχτα για την Βόρεια Εύβοια που δοκιμάζεται από την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού που θα επηρεάσει τη χώρα και σήμερα (19/5). Στην περιοχή σημειώνονται από νωρίς την Τετάρτη (18/5) έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eviathema.gr πολλοί δρόμοι καθώς και σπίτια έχουν πλημμυρίσει σε αρκετά σημεία, ενώ μάλιστα κάτοικοι τοποθετούν λεκάνες ή ότι άλλο βρουν μέσα στις οικίες τους για μαζέψουν το νερό.

Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις με τα προγνωστικά στοιχεία για βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν προοδευτικά σε πολλές περιοχές της χώρας και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Σε ενημέρωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, προειδοποιούσε : «Μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις τις επόμενες ώρες. Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής. Οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγονται οι ιρλανδικές διαβάσεις».

Είχε προηγηθεί έντονη χαλαζόπτωση στην περιοχή της Ερέτριας, ενώ σε αρκετά σημεία της Χαλκίδας λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης δρόμοι γέμισαν με φερτά υλικά τα οποία προσπαθούν συνεχώς να απομακρύνουν συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Βασίλη Γουρνή.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άνδρα στο βουνό της Δίρφυς

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άνδρα που αγνοείται στην περιοχή Λειρί στην Δίρφυ Ευβοίας.

Ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με 9 οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές και η ΕΛΑΣ.