Με καλοκαιρία στις περισσότερες περιοχές θα κυλήσει η σημερινή ημέρα στη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Στα δυτικά και βόρεια αναμένουμε κατά τόπους συννεφιές και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες συννεφιές προς την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο.

Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή θα υπάρχουν αραιές συννεφιές που ίσως δώσουν λίγες βροχές στα βόρεια τμήματα με νοτιάδες 7 μποφόρ στο Ιόνιο πέλαγος και θερμοκρασίες που τοπικά θα φτάσουν έως και τους 26 βαθμούς Κελσίου. Ήπιος και με υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται ο καιρός και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα με την επιστροφή των εκδρομών να συνοδεύεται από καλές καιρικές συνθήκες.

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

Μεγάλη Πέμπτη 21-04-2022

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Παρασκευή 22-04-2022

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μεγάλο Σάββατο 23-04-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή του Πάσχα 24-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Δευτέρα του Πάσχα 25-04-2022

Αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.