Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα (14/2) στο Ζεφύρι κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην οποία έπεσαν πυροβολισμοί. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο 1ο ημερήσιο Γυμνάσιο Ζεφυρίου με τους καθηγητές να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών.

Άμεσα, σύμφωνα με το Mega, εστάλη μήνυμα προς όλους τους γονείς να σπεύσουν στο σχολείο για να παραλάβουν τα παιδιά τους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τους.

«Σας ενημερώνουμε κι αφού έχει ενημερωθεί ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής ότι λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί σε κοντινή απόσταση από το σχολείο μας, παρακαλείστε να παραλάβετε τους μαθητές στις 13.25. Η διαδικασία αυτή θα γίνει για λόγους ασφάλειας, εξασφαλίζοντας την σωματική ακεραιότητα των μαθητών μας», αναφερόταν στο σχετικό μήνυμα.

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκε μετά την καταδίωξη όταν ύποπτο Ι.Χ δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.

Άμεσα οι δικυκλιστές της ΕΛ ΑΣ. ενεπλάκησαν σε καταδίωξη, ενώ προς ενίσχυση τους έσπευσαν και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, καταφέρνοντας τελικά να εγκλωβίσουν το όχημα στη συμβολή των οδών Μόρνου και Λιοσίων. Ακόμη και τότε όμως ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου δεν παραδόθηκε, αλλά έπεσε με ορμή πάνω σε ένα τοιχίο και το γκρέμισε επιχειρώντας να διαφύγει. Εκεί τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τους συναδέλφους του να ανοίγουν πυρ προς τα λάστιχα του οχήματος καταφέρνοντας τελικά να το ακινητοποιήσουν, λίγα μέτρα μακριά. Ωστόσο, ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας, προς κοντινό καταυλισμό Ρομά.