Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση του αναπληρωτή υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη με όλους τους εμπλεκόμενους στο Μετρό Θεσσαλονίκης με στόχο την επανεκκίνηση του έργου.

Μιά από τις βασικές προϋποθέσεις είναι η διασφάλιση των θέσεων όλων των εργαζομένων στις εταιρείες που κατασκευάζουν το έργο.

Η διαβεβαιώση αυτή δόθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο κ. Σπίρτζης με εκπροσώπους των εργαζομένων στα έργα του Μετρο και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τους περίπου 60 απολυμένους συμφωνήθηκε να καταστεί σαφές στις εταιρείες πώς αν γίνουν προσλήψεις προσωπικού, μετά την επανεκκίνηση του έργου, αυτές να προέλθουν από τους απολυμένους και μάλιστα με πλήρη σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων και όχι με ατομικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία επανεκκίνησης του σημαντικού αυτού έργου είναι αρκετά δύσκολη (λόγω προβλημάτων με τη διαιτησία, τα αρχαιολογικά ευρήματα κ.α.) αλλά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών είναι αποφασισμένη να βρει λύσεις και να προχωρήσει το έργο.«Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος», τονίζει σχετικώς.