Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ προκειμένου να προσεγγίσουν τον 48χρονο ορειβάτη, που παραμένει εγκλωβισμένος σε ορεινή περιοχή στο Αθαμάνιο Άρτας.

Πρόκειται για πυροσβέστη που υπηρετεί στο Κλιμάκιο του Αθαμανίου, ο οποίος πήγε στην περιοχή το μεσημέρι και έχασε τον προσανατολισμό του, όπως ο ίδιος ενημέρωσε και ζήτησε βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Η επιχείρηση για τη διάσωσή του είναι σε εξέλιξη από αργά χθες το απόγευμα αλλά θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή και οι διασωστικές δυνάμεις δίνουν μάχη και με τον χρόνο για να προσεγγίσουν τον πυροσβέστη. Μάλιστα, όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ούτε το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε κατά την διάρκεια της νύχτας στην περιοχή όπου αγνοείται, κατάφερε να προσεγγίσει τον 48χρονο.

Από νωρίς το πρωί έχει ζητηθεί και πάλι συνδρομή από αέρος και αναμένεται να πετάξει ξανά ελικόπτερο.

Την επιχείρηση διάσωσης συντονίζει ο πύραρχος Σπύρος Παπαστάθης, διοικητής Πυροσβεστικής Άρτας. ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Ο κ. Παπαστάθης δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στις 06:00 αναπτερώθηκαν οι ελπίδες, καθώς ο Λεωνίδας Μαγκλάρας επικοινώνησε λέγοντας πως έχουν παγώσει τα άκρα του.

Ο πυροσβέστης είχε πάει για ορειβασία, όμως του έπεσε το ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα και εκείνος προσπάθησε να το βρει γιατί είχε μέσα φωτογραφίες των τριών παιδιών του. Παρά το πολικό ψύχος, κάτοικοι από το Αθαμάνιο μαζί με ομάδα διασωστών έχουν μεταβεί στην περιοχή για να βοηθήσουν.

*Φωτογραφία αρχείου