«Σήμερα, μια σημαντική ημέρα για την ιστορία του νεοελληνικού κράτους, μαζί με τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα, ερχόμαστε εδώ για να υποδηλώσουμε και να επανανοηματοδοτήσουμε την περιβόητη ″νησιωτικότητα″», δήλωσε από τα Κύθηρα με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα όπου παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Για την Περιφέρεια Αττικής, πρόσθεσε η Ρένα Δούρου, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα οφείλουν να γίνουν τοπόσημο. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει με την Πολεοδομία και τη διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων. Η ευχή μας είναι να επισκεπτόμαστε τα δυο νησιά όχι μόνο για να μην ξεχάσουμε την ιστορία της πατρίδας μας, αλλά για να σημειώνουμε νίκες στην καθημερινότητα των πολιτών».

Νωρίτερα επισκέφθηκε τον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων όπου έγινε παρουσίαση του έργου του, καθώς και παρουσίαση με προβολή, των εναλίων ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, έρευνες οι οποίες τελούν από τα τέλη Μαρτίου 2015 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επίσης, παρέστη στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κυθήρων και παρακολούθησε μαθητική παρέλαση στη Χώρα Κυθήρων.