Ένας άνδρας δραπέτευσε από ψυχιατρική κλινική και επιτέθηκε σε μια ηλικιωμένη γυναίκα σε έναν δρόμο της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία, σύμφωνα με την αρμόδια εισαγγελία.

Οι δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν, επίσης, νωρίτερα σήμερα, ότι ένας κάτοικος κατάφερε να ακινητοποιήσει τον άνδρα, απειλώντας τον με όπλο το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το AFP, ο ασθενής εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη προσοχής του προσωπικού για να δραπετεύσει από την ψυχιατρική κλινική. Στη συνέχεια χτύπησε με ένα κλομπ μία 72χρονη γυναίκα και την έριξε στο έδαφος σε μια γειτονιά της πόλης.

Ο άνδρας έχει τεθεί υπό έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά τα παραπάνω, ανέφερε η εισαγγελία.

Αστυνομία στη Γαλλία

Ανθρωποκυνηγητό μέχρι τη σύλληψη του δραπέτη «καννίβαλου»

Για τον άνδρα, που περιγράφεται ως «κανίβαλος από τα Πυρηναία», οι αρχές εξαπέλυσαν εντατικό ανθρωποκυνηγητό μετά την απόδρασή του από την κλινική.

Ο άνδρας ερευνάτο από τις αρχές για δύο φόνους και ως ύποπτος για κανιβαλισμό το 2013. Δικαστήριο αποφάσισε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική πτέρυγα, κρίνοντας πως αυτό επιτάσσει η κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο νεαρός άνδρας ισχυρίζεται ότι άκουγε φωνές εκείνη την ώρα που του έδιναν εντολή να διαπράξει το έγκλημα, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σημειώνεται πως μετά μια αποστολή στο Αφγανιστάν, ο άνδρας υπέφερε από διαταραχή μετατραυματικής καταπόνησης (PTSD) και παρανοειδή διαταραχή προσωπικότητας.