«Διατυπώθηκε λάθος η σκέψη μου» παραδέχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας για την περίφημη δήλωσή του για το ελληνικό #MeToo που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις. Ο πρωταθλητής στους κρίκους, έπειτα από καταγγελίες αθλητών για σεξουαλική παρενόχληση, είχε δηλώσει τον Οκτώβριο: «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… Δεν έχω δει κάτι… Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει “τα φώτα πάνω του” ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να ζητήσει συγγνώμη. Καλεσμένος στο Πρωινό του ΑΝΤ1, ο Λευτέρης Πετρούνιας επανέλαβε: «Ναι, βεβαίως και ζήτησα συγγνώμη. Εγώ κατάλαβα την ίδια στιγμή ότι ήταν λίγο πιο έντονο, αλλά διατυπώθηκε λάθος η σκέψη μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος με γνωρίζει έστω και λίγο ως άνθρωπο, όχι ως αθλητή, θα γνωρίζει το ότι είμαι πάντα μπροστά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με οποιαδήποτε ευπαθή κοινωνικά ομάδα».

«Πέραν του ότι βγήκα και ζήτησα με όλη μου την καρδιά συγγνώμη, σαφώς και είμαι κατά της βίας. Δεν νομίζω πως έχω να πω κάτι άλλο γιατί δώσαμε περισσότερη σημασία απ’ ότι θα έπρεπε σε αυτό το λάθος, σε σύγκριση με το πόσο δίπλα είμαι σε οτιδήποτε συμβαίνει» τόνισε.

«Εγώ δεν έχω βιώσει βίαιες συμπεριφορές από προπονητές, αλλά ενδεχομένως να έχει υπάρξει χωρίς εγώ να το έχω δει. Από εκεί και πέρα είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης, αν χρειαστεί, να καταθέσω και να πω την αλήθεια μου» είπε.

«Δέχτηκα την κριτική αναγνωρίζοντας το λάθος μου. Δεν μπορώ να δεχθώ να μου γράφουν κατάρες για τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Για εμένα μπορούν να πουν ό,τι θέλουν αλλά να κάθεσαι πίσω από ένα πληκτρολόγιο και να κράζεις…» κατέληξε ο Λευτέρης Πετρούνιας.