Πολλοί είμαστε αυτοί που θα θέλαμε να κάνουμε μια ανανέωση στο σπίτι μας. Ακόμη περισσότεροι είμαστε όμως και αυτοί που χρειαζόμαστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του σπιτιού μας και όχι απλά να ανανεώσουμε αισθητικά το χώρο μας. Παράλληλα, η κλιματική αλλαγή μας “χτυπάει την πόρτα” και η ανάγκη για τα κτήρια να γίνουν φιλικά προς το περιβάλλον έχει γίνει πλέον επιτακτική. Η κυβέρνηση λοιπόν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα τελευταία χρόνια φροντίζουν να μας παρέχουν επιδοτήσεις μέσω προγραμμάτων, που λειτουργούν ως κίνητρα για να αναβαθμίσουμε ενεργειακά τα σπίτια μας έτσι ώστε να έχουμε εμείς μια πιο ποιοτική διαβίωση αλλά και το περιβάλλον να γίνει πιο καθαρό. Το φετινό αυτό πρόγραμμα, Εξοικονομώ 2021, πρόκειται να καλύψει την ενεργειακή αναβάθμιση για 50.000 σπίτια, με ποσοστά επιδότησης που μπορεί να αγγίξουν μέχρι και το 75%, με σκοπό τόσο την οικονομική ελάφρυνση των ιδιοκτητών τους – και καθόλη την ανακαίνιση αλλά και για την έπειτα διαβίωση- αλλά και την έξυπνη διαχείριση της ενέργειας των κτιρίων για ένα υγιέστερο περιβάλλον.

Η LEROY MERLIN θέλοντας να συμβάλλει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, συμμαχεί με την κατασκευαστική εταιρία ENERGYCERT και βοηθά τους πολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν στο Εξοικονομώ 2021, σε όλα τα βήματα της διαδικασίας, από την αρχή, με την υποβολή της. Η LEROY MERLIN θέλοντας να συμβάλλει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, συμμαχεί με την κατασκευαστική εταιρία ENERGYCERT και βοηθά τους πολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν στο Εξοικονομώ 2021, σε όλα τα βήματα της διαδικασίας, από την αρχή, με την υποβολή της αίτησης, έως και με την διεκπεραίωση των εργασιών. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά γιατί σε συμφέρει να έχεις τις δύο αυτές εταιρίες στο πλευρό σου.

Τι ξέρουμε για το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021

Όπως προαναφέραμε, το Εξοικονομώ 2021, είναι ένα πρόγραμμα που επιδοτεί τους πολίτες ώστε να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα σπίτια τους. Έχει ανακοινωθεί πως θα καλύψει 50.000 νοικοκυριά, επομένως είναι αναμενόμενο πως δεν γίνεται να επιδοτήσει όλους όσους θα υποβάλουν αίτηση. Μερικά βασικά κριτήρια επιλογής είναι το κτήριο που σε ενδιαφέρει να έχει νόμιμη υπόσταση, χωρίς αυθαιρεσίες και να μην είναι προς κατεδάφιση, να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία είτε του ατόμου που υποβάλλει την αίτηση, είτε κάποιου ενοικιαστή, είτε κάποιου φιλοξενούμενου και να έχει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης χαμηλότερου ή ίσου του βαθμού Γ’. Επίσης, το βασικό που πρέπει να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος είναι πως επιτρέπεται μόνο μία αίτηση ανά ΑΦΜ. Ακόμη, το ποσοστό επιδότησης ξεκινά από 40% και μπορεί να φτάσει μέχρι και 75% ανά περίπτωση, αναλόγως με το εισόδημα του κάθε ενδιαφερόμενου.

Γιατί να επιλέξεις LEROY MERLIN & ENERGYCERT για το πρόγραμμα

Λόγος #1: Ειναι το πιο εξειδικευμένο δίδυμο για το σπίτι σου

Η LEROY MERLIN δεν επέλεξε τυχαία ως συνεργάτη της σε αυτό το εγχείρημα την ENERGYCERT:

Η ENERGYCERT είναι η καλύτερη και η πλέον εξειδικευμένη κατασκευαστική εταιρία στον τομέα των προγραμμάτων Εξοικονομώ, η οποία δραστηριοποιείται από το 2013 στον κλάδο αυτό, έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα που απαρτίζεται από διπλωματούχους μηχανικούς και πιστοποιημένους ενεργειακούς επιθεωρητές. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να υποβάλει 550 φακέλους με επιτυχείς αιτήσεις και έχει ολοκληρώσει 150 έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στο πέρας 2 χρόνων, σε 7 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Σε όλα της τα έργα συνδυάζει την υψηλή ποιότητα μαζί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και στόχος της είναι να σε βοηθήσει να εξοικονομείς έξυπνα ενέργεια και παράλληλα να έχεις μια πιο άνετη καθημερινότητα.

Η LEROY MERLIN από την άλλη κατέχει τη μεγαλύτερη εξειδίκευση σε ό,τι έχει να κάνει με το σπίτι και την ανακαίνισή του:

Διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων για το σπίτι που ξεπερνά τους 30.000 κωδικούς και τα παρέχει στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο έχει στη διάθεσή της οτιδήποτε μπορείς να χρειαστείς για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σου αλλά σου προσδίδει και την εγγύηση της υψηλής ποιότητας που συνοδεύει το brand της.

Λόγος #2: Σε συμβουλεύουν σε όλη τη διαδικασία

LEROY MERLIN λοιπόν και ENERGYCERT είναι πλάι σου σε όλη τη διαδικασία του προγράμματος από την υποβολή της αίτησης μέχρι και την υλοποίηση της ανακαίνισης. Τα βήματα είναι απλά, και από πλευράς σου δεν απαιτείται ιδιαίτερος κόπος. 

Αρχικά πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με τη LEROY MERLIN για να κάνεις δήλωση ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια ένας εξειδικευμένος σύμβουλος της ENERGYCERT θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείς όσον αφορά τα οφέλη που θα αποκομίσεις εάν συμμετάσχεις στο πρόγραμμα και σε ενημερώνει για το ποια δικαιολογητικά θα χρειαστείς για να ετοιμάσετε παρέα το φάκελο για την υποβολή της αίτησης. Ακόμη σου δίνει και την τελική προσφορά που θα πάρεις, βάσει των προδιαγραφών που καλύπτεις. 

Αν η αίτησή σου γίνει δεκτή, τα επόμενα στάδια της διαδικασίας τα αναλαμβάνει η LEROY MERLIN, η οποία σε συνεργασία με εξειδικευμένα συνεργεία πάνω στο Εξοικονομώ, αναλαμβάνει να προμηθεύσει με τα απαραίτητα υλικά, να οργανώσει και να διεξάγει όλες τις εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση, ώστε εσύ απλά να βρεις έτοιμο το ανανεωμένο σου σπίτι.

Λόγος #3: Αναλαμβάνουν όλες τις εργασίες

Ένας ακόμη λόγος για να επιλέξεις τη LEROY MERLIN ως σύμμαχό σου στο Εξοικονομώ 2021 είναι πως ακριβώς λόγω της τεράστιας γκάμας που διαθέτει σε είδη σπιτιού, είναι σε θέση να αναλάβει όλες τις εργασίες που καλύπτονται από το πρόγραμμα. Αυτές είναι:

  1. Η αντικατάσταση κουφωμάτων
  2. Η θερμομόνωση τοίχων
  3. Η θερμοϋγρομόνωση για δωμάτια και στέγη
  4. Η αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης
  5. Η αναβάθμιση των συστημάτων παροχής ζεστού νερού χρήσης
  6. Τα συστήματα σκίασης
  7. Τα συστήματα αερισμού
  8. Η εγκατάσταση συσκευών διαχείρισης ενέργειας Smart Home
  9. Η αναβάθμιση του φωτισμού

Άρα για Εξοικονομώ εμπιστεύομαι μόνο LEROY MERLIN-ENERGYCERT;Δεν χρειάζεται λοιπόν τα ταλαιπωρηθείς και να μπεις σε μεγάλο κόπο για να επωφεληθείς από το Εξοικονομώ 2021. Μπορείς να πας σε ένα από τα καταστήματα LEROY MERLIN ή να καλέσεις στο 211 7774077 και να μάθεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το πρόγραμμα. Μην το καθυστερείς λοιπόν άλλο, άσε το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του σπιτιού σου στα χέρια των ειδικών!