Στους ιδιαίτερα επιβαρυμένους επιδημιολογικούς δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού και στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης. «Βρισκόμαστε σε φάση αποσταθεροποίησης της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με την αύξηση των περιστατικών όπως είπε, να αφήνει το αποτύπωμά της και στις νοσηλείες: «Από τις 170 πριν ένα μήνα, οι νοσηλείες πέρασαν τώρα τις 250» τόνισε.

Ως λύση, ο καθηγητής προέταξε το αυξημένο τέστινγκ, με περισσότερα του ενός rapid test την εβδομάδα, ενώ για τις περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη τόνισε ότι θα βοηθούσε αρκετά να μην υπάρχουν μεικτοί χώροι στην εστίαση.

Ο καθηγητής εστίασε παράλληλα στην σημασία της τρίτης δόσης: «Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι η ανοσία φθίνει μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το 63% της ανοσίας που έχουμε τώρα θα το χάσουμε τον Ιανουάριο ή τον Δεκέμβριο αν δεν κάνουμε την 3η δόση». Η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις μεγάλες ηλικίες και τις ευάλωτες ομάδες υπογράμμισε ο κ. Λουκίδης.

Τέλος, σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, την έλευση των οποίων προανήγγειλε στην Ελλάδα η Μίνα Γκάγκα, ο Στέλιους Λουκίδης σημείωσε: «Να οριστικοποιήσουμε τι θεραπευτικά πρωτόκολλα θα ακολουθήσουμε διότι  υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανόν να έχουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή με αποτελεσματικότητα. Να αποτιμηθεί πολύ προσεκτικά και ότι θεραπευτικά πρωτόκολλα κάνουμε να βασίζονται σε στοιχεία ώστε να μην δημιουργηθεί ενθουσιασμός που δεν έχει βάση».