«Δεν είναι αισιόδοξα τα πράγματα, έχουμε σημαντική αύξηση και βλέπω κι εγώ ότι τα κρούσματα του κορονοϊού τις επόμενες ημέρες μπορεί να φτάσουν και τα 5.000 την ημέρα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι φέτος θα επανέλθει η γρίπη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τηρούμε το ίδιο αυστηρά τα μέτρα για τον κορονοϊό και οι εμβολιασμένοι ιδιαίτερα νιώθουν μια μεγαλύτερη ασφάλεια. Η καθηγήτρια προέτρεψε να κάνουν το εμβόλιο όσοι το κάνουν πάντα καθώς είμαστε όλοι πιο ευάλωτοι. Ερωτηθείσα για την συνύπαρξη κορονοϊού και γρίπης ανέφερε ότι συμβαίνουν οι ιογενείς συνλοιμώξεις και έχουν πάντα προσθετικό χαρακτήρα.

Όσον αφορά στις αποφάσεις για νέες ρυθμίσεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσει ότι θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είχαμε την ελπίδα να μην ξανασυζητήσουμε  για νέες ρυθμίσεις ωστόσο η σημαντική αύξηση κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας δεν μας επιτρέπει κάτι τέτοιο». Η καθηγήτρια τόνισε επίσης ότι οι ρυθμίσεις θα είναι κυρίως για ανεμβολίαστους (αλλά πρόσθεσε ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να θυμηθούν τι συζητούσαμε πέρυσι, δηλαδή να έχουν επαφές με φούσκα κ.α).