Φοβισμένα είναι τα παιδάκια της πρώτης δημοτικού από το σχολείο της Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, που μπήκαν χθες σε λάθος σχολικό λεωφορείο.

«Τα παιδιά είναι φοβισμένα και δεν ήθελαν να πάνε στο σχολείο μετά από το περιστατικό» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα των 6χρονων παιδιών από το χωριό Τσούκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Λαχταρήσαμε! Δεν ξέραμε τι είχε συμβεί» είπε η γυναίκα.

Το χρονικό του απίστευτου περιστατικού

Οι γονείς από το χωριό Τσούκα, έβαλαν το πρωί τα δυο κοριτσάκια (πρωτάκια στο δημοτικό) στο σχολικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ και έφυγαν για το σχολείο στη Μακρακώμη, όπως έκαναν κάθε μέρα. Γύρω στις 2 το μεσημέρι περίμεναν να παραλάβουν τις μικρές μαθήτριες, όταν όμως έφτασε το σχολικό λεωφορείο τα παιδιά δεν ήταν μέσα.

Οι γονείς τρελάθηκαν και αρχικά πίστεψαν πως ενδεχομένως τα παιδιά να είχαν πέσει θύμα απαγωγής. Πήραν τα αυτοκίνητά τους και πήγαν κατευθείαν στο σχολείο, με την ελπίδα ότι θα έχουν ξεχαστεί μέσα σε κάποια αίθουσα. Εκεί βρήκαν μόνο την καθαρίστρια και άρχισαν με αγωνία να ψάχνουν αίθουσες, ντουλάπες και κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσαν να βρίσκονται τα παιδιά αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια αναζήτησαν τη σχολική τροχονόμο η οποία είπε ότι θυμάται τα κοριτσάκια το πρωί όταν πήγαν σχολείο, αλλά δεν τα είδε να φεύγουν. Οι γονείς σε κατάσταση σοκ ενημέρωσαν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα που κινητοποιήθηκε άμεσα και μαζί με γονείς και συγγενείς άρχισαν να αναζητούν τις μικρές μαθήτριες στη Μακρακώμη.

Τελικά σε συνεργασία με την Αστυνομία και το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, που επικοινώνησε με όλους τους οδηγούς, κατάφεραν να εντοπίσουν τα δυο κοριτσάκια στο σχολικό λεωφορείο που είχε φτάσει στο ορεινό χωριό Τυμρφηστός, το οποίο είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από το δρομολόγιο προς Τσούκα, που ήταν ο προορισμός τους.