Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες καθώς ψυχρό μέτωπο αναμένεται να διασχίσει τη χώρα μας από τις βραδινές της Τετάρτης και έχοντας κατεύθυνση από τον βορρά προς τον νότο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (23/9) το ψυχρό μέτωπο που θα πλήξει τη χώρα μας θα φέρει βροχές και καταιγίδες αρκετά έντονες σε μερικές περιοχές.

Το meteo παρουσιάζει σε σχετικούς χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα τα εκτιμώμενα ύψη βροχής για τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 22/9 και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/9 όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το meteo ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Βορειοανατολική Στερεά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Καιρός: Χάρτες με τις βροχές που θα πλήξουν τη χώρα

Οι χάρτες του meteo για το βράδυ της Τετάρτης
Εκτιμώμενα ύψη βροχής για τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 22/9 (21:00 – 00:00), όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Οι χάρτες του meteo για το πρωί της Πέμπτης
Εκτιμώμενα ύψη βροχής για τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/9 (00:00 – 03:00), όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τα έντονα καιρικά που θα πλήξουν τη χώρα μας και θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών της Πέμπτης 23/9 αναμένεται να εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι όμως θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στο Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά, όπως έχει επισημανθεί σε πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.