Άκρως εντυπωσιακό ήταν το θέαμα που είχαν την τύχη να δουν οι πολίτες στην Αττική με την πτήση των γαλλικών Rafale στον αττικό ουρανό και πάνω από την Ακρόπολη.

Έναν ξεχωριστό τρόπο για να πουν «αντίο» στη χώρα μας επέλεξαν οι πιλότοι των δύο γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale και του ακροβατικού σμήνους «Patrouille de France», που συμμετείχαν στην Athens Flying Week στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Λίγο λεπτά μετά τις 11:00, τα δύο Rafale και οι «Patrouille de France» σχημάτισαν τα χρώματα της Ελλάδας στον ουρανό, πάνω από την Ακρόπολη, αποχαιρετώντας για το ταξίδι της επιστροφής στη Γαλλία.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) είχε ενημερώσει ότι, από τις 10:45 έως και τις 11:00, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί διέλευση μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο του λεκανοπεδίου Αττικής. Η διέλευση έγινε στο πλαίσιο του Athens Flying Week 2021.

Ειδικότερα, δύο γαλλικά μαχητικά Rafale και το ακροβατικό σμήνος της γαλλικής Αεροπορίας «Patrouille de France» πέταξαν πάνω από την Αθήνα, για να αποχαιρετήσουν την Ελλάδα μετά τη συμμετοχή τους στην Athens Flying Week, η οποία διεξήχθη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρα το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος