Σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Τετάρτης η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται πλέον σταθερή.

Η 43χρονη Σαρλίν εισήχθη με ψευδώνυμο στο νοσοκομείο Netcare Alberlito μετά την κατάρρευσή της στο κατάλυμα όπου διέμενε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Η τελευταία φορά που την είδαν στο Μονακό ήταν τον περασμένο Ιανουάριο και παραμένει για μήνες στην πατρίδα της, τη Νότια Αφρική, αφότου κόλλησε μια σοβαρή λοίμωξη.

Το ίδρυμα της πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό ανέφερε την Παρασκευή: «Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο αργά το βράδυ της Τετάρτης, αφού κατέρρευσε λόγω επιπλοκών από τη σοβαρή λοίμωξη του αυτιού, της μύτης και του λαιμού από την οποία προσβλήθηκε τον Μάιο.

Η ιατρική ομάδα της την αξιολογεί αυτή τη στιγμή, αλλά επιβεβαίωσε ότι η πριγκίπισσα είναι σταθερή».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επανένωση του πρίγκιπα Αλβέρτου με τη γυναίκα του την περασμένη εβδομάδα, μετά από τρεις μήνες που πέρασαν χώρια, καθώς η οικογένειά του ταξίδεψε για να είναι μαζί της την ώρα που εκείνη αναρρώνει από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Ο Αλβέρτος δέχεται πιέσεις να εξηγήσει αν ο γάμος του αντιμετωπίζει προβλήματα μετά την εμφάνισή του σε μια εκδήλωση δίπλα στην πρώην ερωμένη του και το παιδί που απέκτησαν μαζί.

Παρόλο που από το νοσοκομείο αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για τη διαδικασία ή τις εξετάσεις που γίνονται στην πριγκίπισσα, επικαλούμενοι τη νομοθεσία, μια πηγή με γνώση της κατάστασης είπε ότι εισήχθη ως VIP ασθενής και νοσηλεύεται σε έναν ξεχωριστό όροφο μακριά από τους άλλους ασθενείς.

Τον περασμένο Μάιο, το παλάτι του Μονακό είχε ανακοινώσει ότι η πριγκίπισσα Σαρλίν δεν μπορούσε να φύγει από τη Νότια Αφρική μετά από μια λοίμωξη ΩΡΛ.

H πρώην Ολυμπιονίκης της κολύμβησης βρέθηκε στη Νότια Αφρική, με στόχο να ευαισθητοποιήσει για το ζήτημα της προστασίας της άγριας ζωής και συγκεκριμένα του ρινόκερου.