Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, που στις 12 Απριλίου 2018 έχασε τη ζωή του σε αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών κοντά στη Σκύρο. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στην πλατεία στον οδικό κόμβο Μορφοβουνίου χθες το μεσημέρι (30.08).

Ο Γιώργιος Μπαλταδώρος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 προσέκρουσε στη θάλασσα. Καταγόταν από το Μαυροβούνι Καρδίτσας και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Από μικρό παιδί, αναφέρει το lamiareport, ακούγοντας τα αεροπλάνα έτρεχε στην άκρη του χωριού για να τα δει καλύτερα και κάθε φορά έδινε την υπόσχεση ότι θα γίνει κι αυτός πιλότος. Και τα κατάφερε με το παραπάνω, αφού κατά γενική ομολογία των συναδέλφων του ήταν ένας από τους καλύτερους Ίκαρους της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Με τη συμπλήρωση τριών ετών από το χαμό του οι φίλοι του δημιούργησαν ένα βίντεο θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα: «Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε, και τον θυμόμαστε».

Σύμφωνα με το LamiaReport το βίντεο αυτό περιέχει συγκλονιστικές εικόνες από αερομαχία του Γιώργου Μπαλταδώρου, όπου ακούγεται η φωνή του, καθώς έχει εγκλωβίσει ένα τουρκικό F16 που παραβίασε τον Εθνικό μας εναέριο χώρο, έχει επίσης πλανα από το χωριό του Γιώργου το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ακόμη και από το δημοτικό σχολείο του που πλέον στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα Λίμνης Πλαστήρα.

*Το βίντεο επιμελήθηκε ο Ηλίας Κλέτσας της alphafilmworks/aviationfilms.net