Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων στην παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης των περιοχών Μαυροβούνι και Βαθύ, στο Γύθειο, λόγω του ανεξέλεγκτου μετώπου στην Ανατολική Μάνη.

Πάνω από 10 οι οικισμοί που εκκενώθηκαν στην περιοχή

Πριν μία ώρα, περίπου, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης».

Σύμφωνα με όσα έλεγε ο ίδιος, «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου».

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο κ. Βερούτης σημείωσε ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου». Τέλος, δήλωσε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».

Οι οικισμοί που εκκενώθηκαν, νωρίτερα, στην περιοχή ανέρχονταν σε 10, κατά το ΑΠΕ ΜΠΕ.