Αιτήσεις έως τις 15 Δεκεμβρίου 2014 θα μπορούν να υποβάλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να συμμετάσχουν στο «Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης-Erasmus for Public Administration» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το έτος 2015, με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων των στελεχών του δημοσίου και της κατανόησης των ευρωπαϊκών οργάνων και πολιτικών.

Όπως αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνει και πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης-EAS, απευθύνεται σε νέους δημόσιους υπαλλήλους (διοικητικούς Ανώτατης Εκπαίδευσης), οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέχρι και πέντε έτη πριν από την προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας και έχουν αποδεδειγμένη εργασιακή απασχόληση τουλάχιστον έξι μηνών σε τομέα που σχετίζεται με θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση σε άριστο επίπεδο δύο γλωσσών (Αγγλικής και Γαλλικής ή Αγγλικής και Γερμανικής).

Επίσης, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν εργαστεί ή να έχουν συμμετάσχει σε άλλο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε όργανα ή φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το έτος 2015 έχουν οριστεί τρεις περίοδοι εκπαίδευσης:

– 3 έως 13/03/2015

– 2 έως 12/06/2015

– 20 έως 30/10/2015

Ως εκ τούτου, οι διευθύνσεις προσωπικού των υπουργείων και των φορέων καλούνται να διαβιβάσουν έως τις 15 Δεκεμβρίου 2014, το βιογραφικό σημείωμα των ενδιαφερόμενων, καθώς και στοιχεία τους, προκειμένου να προωθηθούν στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ.

Τέλος, σημειώνεται ότι με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό των θέσεων που διατίθενται στη χώρα μας (4 θέσεις και για τις τρεις περιόδους), η κάθε υπηρεσία καλείται να προωθήσει μία μόνο υποψηφιότητα από το σύνολο των αιτήσεων που θα υποβληθούν ενώπιόν της, λαμβάνοντας υπόψη ότι πλέον το κόστος στην κάλυψη των εξόδων μετάβασης και επιστροφής θα καλύπτονται από το φορέα του κράτους-μέλους του συμμετέχοντα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.