«”Η σιωπή των αμνών” που ονειρεύεται ο κ. περιφερειάρχης δεν θα περάσει», υπογραμμίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις, «Πελοπόννησος Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη, «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» του Γιώργου Δέδε, «Πελοποννησιακή Ένωση» του Γιάννη Μανόλη και «Πελοπόννησος Οικολογική» της Δήμητρας Λυμπεροπούλου, σχολιάζοντας την χθεσινοβραδινή ένταση που προκλήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου και την αποχώρησή τους από την συνεδρίαση.

Στην διαπαραταξιακή ανακοίνωση σημειώνουν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, με μια «ανεύθυνη τοποθέτησή του δυναμίτισε την συνεδρίαση», χαρακτηρίζοντας ως “χουλιγκάνους” τα στελέχη της αντιπολίτευσης, και επισημαίνουν, ότι «η χθεσινή επίθεση αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε μια σειρά συστηματικών υβριστικών επιθέσεων, κατά της αντιπολίτευσης, που στην γκάμα της περιλαμβάνει όρους και χαρακτηρισμούς, όπως “κομμουνιστοσυμμορίτες”, “λούμπεν”, “φασιστοειδή”».

«Καταγγέλλουμε στο λαό της Πελοποννήσου αυτή την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του περιφερειάρχη, που στόχο έχει να υποβαθμίσει, να αποδυναμώσει και εν τέλει να απαξιώσει το κορυφαίο αιρετό όργανο της περιφέρειας, έτσι ώστε να μην ελέγχονται ο τρόπος και οι μέθοδοι άσκησης της εξουσίας που ο ίδιος προσπαθεί να επιβάλλει», υπογραμμίζουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Επίσης, κάνουν λόγο για πολιτική απραξία της περιφερειακής Αρχής και τονίζουν, «δηλώνουμε απερίφραστα, ότι θα ασκήσουμε υπεύθυνα τη λειτουργία μας μέσα και έξω από το συλλογικό όργανο, όπως αυτή απορρέει από το θεσμικό μας ρόλο.