Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, για το σεισμό 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Θήβα τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Προέρχεται από τα ρήγματα της περιοχής. Κάτι παρόμοιο είχαμε και πριν από έξι μήνες, αλλά δεν ανησυχούμε», δήλωσε ο κ. Λέκκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί του Σαββάτου καταγράφηκαν τουλάχιστον 30 μικροσεισμοί.

Χουλιάρας: Μικροσεισμική δραστηριότητα στην περιοχή

Για τη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα τοποθετήθηκε κι ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας.

«4,3 Ρίχτερ κατέγραψε το σεισμολογικό δίκτυο και έγιναν ιδιαίτερα αισθητά στις 3:00 το πρωί με το επίκεντρο 2 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Θήβας, σε εστιακό βάθος 8,2 χιλιομέτρων. Ο σεισμός είναι συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας που παρακολουθείτε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή όπου χαρακτηριστικά είναι τα μικρά μεγέθη των σεισμών και το μικρό εστιακό βάθος ώστε να είναι ιδιαίτερα αισθητοί στους κατοίκους που ακούν επίσης το ακουστικό κύμα που εκλύετε σε κοντινές αποστάσεις.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο όλο το εικοσιτετράωρο και να έχετε τις πληροφορίες που θέλετε», αναφέρει μέσα από ανάρτησή του στο Facebook.

4,3 Ρίχτερ κατέγραψε το σεισμολογικό δίκτυο και έγιναν ιδιαίτερα αισθητά στις 3:00 το πρωί με το επίκεντρο 2 χιλιόμετρα…

Posted by Gerasimos Chouliaras on Saturday, July 10, 2021