Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «PLATINUM WOLF-21», η οποία διεξήχθη στην περιοχή Βράνιε της Σερβίας από 2 έως 18 Ιουνίου με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Η «PLATINUM WOLF-21» περιλάμβανε εκπαίδευση σε αντικείμενα επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης (Peacekeeping Operations) και ειδικότερα πρακτικές, διαδικασίες και τεχνικές χρήσης μη φονικών όπλων (Non-Lethal Weapons), εκτέλεση περιπολιών (Patrolling), εγκατάσταση και λειτουργία σημείων ελέγχου (Check points – CP) και επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές (Military Operations in Urban Terrain – MOUT).

Σκοπός της άσκησης, που διεξάγεται από το 2014 στη Σερβία, ήταν η βελτίωση της διαλειτουργικότητας και η εδραίωση της συνέργειας και συναντίληψης μεταξύ συμμαχικών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο, κατά την εκτέλεση μιας πολυεθνικής επιχείρησης Διατήρησης της Ειρήνης.

Η Ελλάδα συμμετείχε με εκπαιδευτές από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ (1η ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών, 13η διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων), καθώς και με μία διμοιρία της 71 αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»).

Δείτε εικόνες από την άσκηση:

* Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.