Αποδέσμευση χρημάτων για τους πλημμυροπαθείς

Στα 586,94 ευρώ το επίδομα ανά νοικοκυριό


ΕΛΛΑΔΑ
6:17
27/10/2014
Αποδέσμευση χρημάτων για τους πλημμυροπαθείς
1
loading

Εντολή έχει δοθεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών για την άμεση αποδέσμευση των χρημάτων που είναι αναγκαία για κάθε δήμο που επλήγη από την πρωτοφανή θεομηνία της Παρασκευής.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την έκτακτη σύσκεψη της Παρασκευής στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις πλημμύρες στην Αττική, υπογραμμίζοντας πως θα αποζημιωθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν υποστεί αυτές τις καταστροφές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

«Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο. Κι επομένως, θα αποζημιωθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν υποστεί αυτές τις καταστροφές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, αποφασίστηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών, με 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη στο πλαίσιο της υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πλημμύρες, προβλέπει επίσης την οικονομική ενίσχυση με 1.174 έως 5.869 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και αντικατάσταση οικοσκευής.

Οι περιοχές που χτυπήθηκαν από τη νεροποντή θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς δεκάδες καθιζήσεις έχουν σημειωθεί, η άσφαλτος έχει ξηλωθεί σε πολλούς δρόμους, ενώ πολλές είναι οι οικογένειες που διανυκτέρευσαν το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχεία.

Τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές έχει ήδη γνωστοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια αναμένεται να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό των χαρτών με τις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές και να συντάξει τις τεχνικές εκθέσεις που θα διαβιβασθούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να εκδοθεί η απόφαση οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών εντός των οποίων θα αποζημιωθούν θεομηνιόπληκτοι.

Συγχρόνως, από τη Δευτέρα Επιτροπές της Περιφέρεια θα ξεκινήσουν τις καταγραφές των ζημιών στις επιχειρήσεις, ύστερα από αίτημα των τελευταίων. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αχαρνών από τον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, ενώ η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ζήτησε από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους Ιλίου και Αχαρνών-Θρακομακεδόνων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar giannis

    Μην δίνετε λεφτά στους Δήμους θα τα δώσουν αλλού. Οι πυρόπληκτοι του 2007 της Ηλείας ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει