Θέλετε να αλλάξετε τα έπιπλα κουζίνας σας; Και πολύ καλά κάνετε! Ο ρόλος της κουζίνας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αφού πια πρόκειται για αναπόσπαστο μέρος του σπιτιού μας. Σε αυτή μαγειρεύουμε, σε αυτή τρώμε τα καθημερινά μας γεύματα, σε αυτή περνάμε τόσο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Έτσι, μια τέτοια αλλαγή θα την αναβαθμίσει όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά, αφού θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια άνετη κουζίνα με σωστή διαρρύθμιση.

Η ανανέωση των επίπλων κουζίνας αποτελεί το σημαντικότερο μέρος μιας ανακαίνισης, στην οποία έχει πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτεί κανείς. Πώς θα είναι τα έπιπλα κουζίνας, σε τι σχέδιο και τι στυλ; Τι χρώμα να είναι τα πλακάκια; Πώς θα δέσει ο χώρος με το σαλόνι; Ποιο είναι το επιθυμητό budget; Πρέπει να εντοιχίσω ή όχι τις συσκευές;

Όλα αυτά και πολλά ακόμα είναι λογικό να σας φαίνονται βουνό, όμως ορισμένα ζητήματα είναι πιο σημαντικά από τα άλλα και από εκεί πρέπει να ξεκινήσετε. Οι ειδικοί στα έπιπλα κουζίνας από την εταιρεία Dreamy Kitchen χάρη στην τεράστια εμπειρία τους σε τέτοια project ξέρουν να σας πουν ακριβώς από πού να ξεκινήσετε.

Μας το αποκαλύπτουν παρακάτω.

Η σωστή διαρρύθμιση

Έπιπλα κουζίνας ASIA | © Dreamy Kitchen, 2021

Η διαρρύθμιση των επίπλων δεν αλλάζει πάντα σε μια ανακαίνιση κουζίνας. Όμως, η σωστή διαρρύθμιση κάνει τεράστια διαφορά στη λειτουργικότητα της κουζίνας. Για παράδειγμα, μια μεγάλη κουζίνα καλό είναι να έχει νησίδα στη μέση και ντουλάπια περιμετρικά στους τοίχους, ώστε όλα να είναι σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Από την άλλη, μια στενή κουζίνα θα επωφεληθεί από τοποθέτηση των ντουλαπιών σε έναν τοίχο, ώστε ο υπόλοιπος χώρος να αναπνέει ελεύθερα.

Συνεπώς, εφόσον υπάρχει το budget για δημιουργία της βέλτιστης διαρρύθμισης για ροή και άνεση στην κουζίνα, θα πρέπει να είναι από τα πρώτα πράγματα που θα σχεδιάσετε.

Αποθηκευτικοί χώροι

Έπιπλα κουζίνας Zetasei | © Dreamy Kitchen, 2021

Καθώς αλλάζετε τα έπιπλα κουζίνας, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στους αποθηκευτικούς χώρους τόσο από άποψη ποσότητας όσο και αποτελεσματικότητας. Ντουλάπια μέχρι ψηλά, συρτάρια με διαχωριστικά για τα μικρά αντικείμενα και ντουλάπια με έξυπνες λύσεις για τα σκεύη είναι μερικές μόνο λύσεις που θα εξασφαλίσουν ότι θα κρατήσετε την κουζίνα σας οργανωμένη και άρα όμορφη (και εύκολη στο καθάρισμα).

Προσοχή στα υλικά

Έπιπλα κουζίνας Eleonore | © Dreamy Kitchen, 2021

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στα έπιπλα κουζίνας και τα πλακάκια θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό την επιτυχία του τελικού αποτελέσματος. Αν κινηθείτε με μόνο άξονα το κόστος, τότε σε 1-2 χρόνια η κουζίνα θα αρχίσει να βγάζει προβλήματα. Για παράδειγμα, το MDF είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται συχνά στα έπιπλα κουζίνας, καθώς είναι αρκετά οικονομικό. Όμως, αν είναι πολύ λεπτό, θα ανοίξει αμέσως λόγω της υγρασίας.

Επίσης, στα πλακάκια του δαπέδου θα πρέπει να επιλέξετε κάποιον τύπο, ο οποίος είναι ανθεκτικός όχι μόνο στην υγρασία, αλλά και στις γρατζουνιές και τις πτώσεις βαριών αντικειμένων. Δυστυχώς, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να σπάνε τα πλακάκια επειδή έπεσε πάνω τους π.χ. ένα πιάτο. Επιπλέον, τα φθηνότερα πλακάκια έχουν χαμηλό συντελεστή τριβής, οπότε γλιστράνε πολύ και δεν είναι ασφαλή, ειδικά για σπίτια με μικρά παιδιά. Θα πρέπει, επομένως, να μελετήσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά κάθε υλικού, πριν το επιλέξετε.

Φυσικά, αφού καταλήξετε σε όλα τα παραπάνω, είναι βασικό να κοιτάξετε και την αισθητική πλευρά της κουζίνας με την κατάλληλη επιλογή των σχεδίων και των χρωμάτων. Στη Dreamy Kitchen, οι έμπειροι σύμβουλοί μας μπορούν να σας καθοδηγήσουν, ώστε να ολοκληρώσετε βήμα βήμα τη διαδικασία και να απολαύσετε μια κουζίνα ακριβώς όπως την είχατε φανταστεί και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.