Για την πρόθεση της Ελλάδας να συνδράμει οικονομικά τα θύματα της επίθεσης στο χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας και τις οικογένειές τους, ενημέρωσε τους δημάρχους της Μαριούπολης και του Σαρτανά, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη, κατόπιν σχετικών οδηγιών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Επίσης, το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης, το οποίο παρακολουθεί από κοντά και ενημερώνεται διαρκώς για την πορεία της κλινικής κατάστασης των νοσηλευόμενων, προέβη, και έπειτα από συνεννοήση με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της Μαριούπολης, στην αγορά φαρμάκων πρώτης ανάγκης που θα χορηγηθούν στους τραυματίες.

Τους πρώτους νεκρούς από την έναρξη των συγκρούσεων στην Ουκρανία μετρά από την Τρίτη η ελληνική κοινότητα της χώρας, καθώς τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν όταν όλμοι έπληξαν το χωριό Σαρτανά. Το χωριό, όπου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων είναι ελληνικής καταγωγής, βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τη Μαριούπολη.