Με μία μεγάλη συναυλία γιορτάζει απόψε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη τα τρία χρόνια λειτουργίας του. Η συμμετοχή των Θανάση Παπακωσταντίνου, Γιάννη Χαρούλη και Ματίνας Ζαμάνη θα είναι αφιλοκερδής

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι χρειάστηκαν φάρμακα και ιατρική βοήθεια στα τρία χρόνια που λειτουργεί. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης άνοιξε  τις «πόρτες» του στις 11 Νοεμβρίου του 2011, ως ανάγκη που γέννησαν οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και για να εξυπηρετήσει τους ανασφάλιστους πολίτες.

Όπως εξηγεί το μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, ο οδοντίατρος Θανάσης Κομνής, δημιουργήθηκε μια κοινωνική δομή καθαρά βασισμένη στην προσφορά και την αλληλεγγύη με την υποστήριξη εθελοντών γιατρών και πολιτών.

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για παροχές υγείας, ειδικά στο οδοντιατρείο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάθε πρώτη του μηνός το πρωί ανοίγει η λίστα των ραντεβού και μέσα σε ελάχιστες ώρες γεμίζει», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Κομνής. Άλλωστε οι ασθενείς που πέρασαν από το οδοντιατρείο είναι μέχρι στιγμής περίπου 6.000 άτομα.

Στο ιατρείο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά γιατροί από όλες τις ειδικότητες. Ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να βρει εκεί πολλά από τα φάρμακα που χρειάζεται αλλά και εμβόλια. «Σήμερα πλέον βλέπουμε να ζητούν υποστήριξη και άτομα που είναι ασφαλισμένα αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να πληρώσουν τη συμμετοχή», επεσήμανε ο κ.Κομνής.

Τα λειτουργικά έξοδα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης καλύπτονται από τις δωρεές των πολιτών και δράσεις που γίνονται με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων όπως η αποψινή που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (ώρα: 21.00, τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00-14:00 και 18:00-21:00 και δύο Σάββατα τον μήνα από τις 10:00 έως τις 14:00, στη διεύθυνση Αισώπου 24. Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά στο 2310-520386 τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.