Πρόταση να γίνει η Ανάσταση όπως γίνεται παραδοσιακά, στις 12 τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου και όχι νωρίτερα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός κάνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ1.

Ακόμα τόνισε ότι αν όλα γίνουν νωρίτερα, δοθεί το Άγιο Φως και ολοκληρωθεί η Αναστάσιμη Λειτουργία, ίσως αυτό σταθεί αφορμή για συσσώρευση ανθρώπων και συγχρωτισμό στις πλατείες. «Έχω μια αίσθηση ότι αν κρατούσαμε το παραδοσιακό θα είχαμε μία μικρή έξοδο και επιστροφή πίσω στο σπίτι, έγκαιρα», εξήγησε.

Επιπλέον επανέλαβε την πρόταση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας για αύξηση του αριθμού των πιστών στις εκκλησίες με τη μείωση των τετραγωνικών που απαιτούνται για το κάθε άτομο. Επίσης εξήγησε ότι πλέον μεγάλος αριθμός των πιστών που παραδοσιακά εκκλησιάζονται, έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Το κάλεσμα στους νέους

Κάλεσε τέλος τους νέους να είναι προσεκτικοί και να φροντίζουν τόσο τους ίδιους όσο και τους μεγαλύτερους ενώ επισήμανε ότι είναι θετικό ότι οι νέοι «βρήκαν αποκούμπι στα σκαλιά των Ιερών Ναών. Ξέρετε οι νεωκόροι μας καθαρίζουν καθημερινά τον περιβάλλοντα χώρο και τα σκαλιά των ναών και όχι το εσωτερικό τους. Καταλαβαίνω την πίεση των νέων και γι αυτό και θέτω το θέμα της ώρας της Αναστάσεως το Μ. Σάββατο»