Συνεχίζουν την κινητοποίησή τους σωματεία και εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ανάλογες δράσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Όσον αφορά τη διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε βρίσκεται έξω από το υπουργείο Τουρισμού.

Παρά το γεγονός ότι για λίγο διεκόπη η κυκλοφορία στην Αμαλίας, καθώς η συγκέντρωση έγινε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις Στήλες Ολυμπίου Διός, αυτήν τη στιγμή διεξάγεται κανονικά.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.
  • Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, 21 κλαδικά Σωματεία συντονίζουν τα βήματά τους με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει τα κλαδικά Σωματεία στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό Αττικής, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Κω, Ζακύνθου, Θήρας, Ικαρίας-Φούρνων, Λήμνου, Λασιθίου (ΤΑΛΩΣ), Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Μεσσηνίας, Χανίων, Κάστρου Αμαλιάδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας-Θάσου.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.