Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι ο γιατρός και πρόεδρος των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα Κ. Καταραχιάς απολύθηκε.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, κατά επανάληψη, με εισήγηση του προέδρου και περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, έχει στηρίξει το αίτημα για ανανέωση της θητείας του γιατρού συνδικαλιστή στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» με ανακοινώσεις και επιστολές που απέστειλε στις διοικητικές Αρχές του νοσοκομείου και της ΥΠΕ Αττικής.

Αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσαν αντιδράσεις των παρατάξεων στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όταν απορρίφθηκε το αίτημα της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική» για συζήτηση έκδοσης ψηφίσματος ενάντια στην απόλυση του συνδικαλιστή γιατρού Κ. Καταραχιά.

Το αίτημα καταψηφίστηκε (47-43) με το σκεπτικό ότι το θέμα είναι αρμοδιότητας του ΙΣΑ, όπου προεδρεύει ο Γιώργος Πατούλης και ότι δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, του οποίου «η σπατάληση του χρόνου με αλλότριες συζητήσεις δημιουργούν έκπτωση στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν με επίκεντρο τον πολίτη».

Σε ό,τι αφορά τις χθεσινές αντιδράσεις και ανακοινώσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, ο Κ. Τουλουγαρίδης από την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» χαρακτήρισε τη στάση του ΠΕ.ΣΥ ως «κάλυψη της “εκδικητικής απόλυσης γιατρού εν μέσω πανδημίας”», ενώ ο Δ. Κατσικάρης εκ μέρους της παράταξης του Γ. Σγουρού, απευθυνόμενος στον κ. Πατούλη, υποστήριξε ότι «αυτοαναιρείται» με την παρούσα στάση του σε συνάρτηση με αυτήν του προέδρου του ΙΣΑ.

Από την πλευρά της, η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της «Δύναμη Ζωής», με δεδομένο ότι χθες ήταν η τελευταία μέρα εργασίας του γιατρού Κώστα Καταραχιά, όπως είπε, δήλωσε ότι αποτελεί «ελάχιστη υποχρέωση του περιφερειακού συμβουλίου μαζί με τα έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας που πρέπει να συζητήσει άμεσα, να εκδώσει ψήφισμα και να παρέμβει στο Υπουργείο Υγείας για την ακύρωση της απόλυσης» όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.