Στα πλαίσια δράσεων κοινωνικής προσφοράς, το Hellenic American College προσφέρει δωρεάν ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας σε φοιτητές/ απόφοιτους δημοσίων ή ιδιωτικών πανεπιστημίων. Οι συνεδρίες, διάρκειας μίας ώρας, διεξάγονται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και πραγματοποιούνται ως ατομική καθοδήγηση από τη σύμβουλο σταδιοδρομίας.

Εάν είσαι φοιτητής ή απόφοιτος πανεπιστημίου και επιθυμείς να πραγματοποιήσεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου, η διεξαγωγή μίας συνεδρίας συμβουλευτικής σταδιοδρομίας θα σε βοηθήσει να:

  • Αναγνωρίσεις τα ταλέντα, τα δυνατά σου σημεία και τις αδυναμίες σου
  • Κατανοήσεις την αξία της έρευνας και της ενημέρωσης ώστε να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές καριέρας που σου ταιριάζουν
  • Ορίσεις ξεκάθαρους και εφικτούς στόχους
  • Σχεδιάσεις τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τους στόχους σου, αναδεικνύοντας και βελτιώνοντας το προσωπικό σου brand

Διαδικασία συμμετοχής

Δήλωσε συμμετοχή μέσω της επίσημης σελίδας, επιλέγοντας την επιθυμητή ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της συνεδρίας.

Ένας εκπρόσωπος του Hellenic American College θα σε καλέσει προκειμένου να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή σου και να σε ενημερώσει για τον τρόπο διεξαγωγής και τα επόμενα βήματα.

Για να είναι σε θέση η σύμβουλος σταδιοδρομίας να σου παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση, είναι απαραίτητο να γνωρίζει ορισμένες πληροφορίες για εσένα. Συνεπώς, πριν τη συνεδρία, θα πρέπει να αποστείλεις μέσω email [[email protected]]:

  • Ένα πρόσφατο βιογραφικό σου σημείωμα
  • Ένα κείμενο 150 λέξεων περίπου περιγράφοντας τους λόγους που σε οδήγησαν στην απόφαση να πραγματοποιήσεις μια συνεδρία συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, ποιες είναι οι προσδοκίες σου από αυτήν καθώς και ποιους επαγγελματικούς στόχους έχεις για το μέλλον.

Το υλικό μπορεί να αποσταλεί είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά.

Για πληροφορίες, μπορείς να καλείς στο 210-3680950, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-17:00, ή να αποστείλεις email στο [email protected].

Λίγα λόγια για τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας

Η Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα είναι Διευθύντρια του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Σταδιοδρομίας στο Hellenic American College και πιστοποιημένη σύμβουλος σταδιοδρομίας (Global Career Development Facilitator). Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ψυχολογία – Ειδίκευση Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας του Hellenic American University. Η έρευνά της εστιάζει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται στην αγορά εργασίας. Τέλος, είναι μια εκ των συγγραφέων των βιβλίων Ηγεσία για Παιδιά και Συναισθηματική Ευημερία-Συναισθηματική Χρεωκοπία: Η μία, η άλλη όψη και συγγραφέας του βιβλίου Eudaimonia as a way of life: A conversation with Aristotle inspired by the Nicomachean Ethics.