Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στους δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συμπλοκές με αστυνομικούς το μεσημέρι στην πλατεία της πόλης.

Τα επεισόδια είναι σε διάφορα σημεία με αστυνομικούς και διαδηλωτές να συγκρούονται και την αστυνομία να απαντά με χημικά και κρότου λάμψης.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πλατεία Νέας Σμύρνης, όπου υπήρχαν αναφορές για συνωστισμό, μια ομάδα ατόμων, όταν είδε τους αστυνομικούς, κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει συμπλοκή.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κάποιοι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο σε κάποιους που δεν φορούσαν μάσκες, άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τους την κίνηση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου και να κυκλοφορήσουν στη δημοσιότητα βίντεο με αδικαιολόγητη βία όπως το παρακάτω που ήταν και η αφορμή για την πορεία στη συνέχεια

Αστυνομοκρατία, βίαιες προσαγωγές και πρόστιμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα, η αστυνομοκρατία μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ καταγγέλλεται ότι τραμπούκισαν πολίτες στην πλατεία, με πλήθος βίντεο να αποτυπώνουν το ξύλο των αρχών σε προσαχθέντα, αλλά και την ένταση που επικράτησε από την αστυνομική παρουσία. https://thepressproject.gr/astynomokratia-prosagoges-kai-prostima-sti-nea-smyrni/

Posted by The Press Project on Sunday, March 7, 2021

H Ελληνική αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση για τα γεγονότα στην οποία αναφέρει:

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.