Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η οποία πραγματοποίησε από την Παρασκευή 19, έως σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης (αεροσήραγγα) που διαθέτουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η αξιοποίηση του εξομοιωτή έδωσε τη δυνατότητα στο προσωπικό των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων να αποκομίσει εμπειρία αντίστοιχη με εκείνη της εκτέλεσης πραγματικών αλμάτων με εκτέλεση μεγάλου αριθμού αλμάτων «εξομοίωσης» σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ασφαλές περιβάλλον και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρόνο και πολύτιμους πόρους.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το τρέχον έτος, έχει σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Συντονίστηκε από το ΓΕΕΘΑ και σχεδιάστηκε από τη διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ανταλλαγής εμπειριών των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Ελλάδας με φίλες και σύμμαχες χώρες και ειδικά με τα ΗΑΕ.

Το ΓΕΕΘΑ έχει θέσει ως στόχο την κατασκευή αεροσήραγγας στην Ελλάδα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επ’ ωφελεία των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων σε στρατόπεδο της Αττικής που ήδη έχει επιλεγεί.

Δείτε τις εικόνες:

* Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ

TAGS