Καλοκαίρι στην Ελλάδα για τους νέους της ομογένειας

Ξανάρχισαν τα προγράμματα φιλοξενίας νεαρών Ελλήνων της Διασποράς


ΕΛΛΑΔΑ
16:18
31/07/2014
Καλοκαίρι στην Ελλάδα για τους νέους της ομογένειας
1
loading

Ξανάρχισαν φέτος, με απόφαση του υφυπουργού Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου, τα προγράμματα φιλοξενίας νεαρών Ελλήνων της Διασποράς στην Ελλάδα, τα οποία είχαν διακοπεί τα προηγούμενα χρόνια και υλοποιούνται αυτές τις μέρες από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει ως τις 11 Αυγούστου, το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Συνάντηση στην Ελλάδα 50 Νέων της Ελληνικής Διασποράς, ηλικίας 15 έως 17 ετών, από τις πέντε Ηπείρους».

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας των νεαρών ομογενών, στην επιβράβευση μαθητών με καλή σχολική επίδοση και εμφανές ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και τον Ελληνισμό, καθώς επίσης στην ανάπτυξη δεσμών φιλίας μεταξύ νέων της Ελληνικής Διασποράς από διαφορετικές χώρες προέλευσης αλλά με κοινή πολιτισμική ρίζα.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με έδρα την Αθήνα και περιλαμβάνει επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα. Ακόμα, περιλαμβάνει παρακολούθηση και συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ουσιαστικότερη γνωριμία με τη σύγχρονη Ελλάδα.

Παράλληλα, μετά από πέντε χρόνια θα λειτουργήσουν και πάλι φέτος οι κατασκηνώσεις στην Μαλεσίνα, οι οποίες θα φιλοξενήσουν από τις 7 Αυγούστου ελληνόπουλα της Διασποράς ηλικίας 9 έως 13 ετών από διάφορες χώρες. Μέσω του προγράμματος αυτού θα πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις και δράσεις προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα.

Τέλος, στην προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, καθώς και της υποστήριξης των εκπαιδευτικών δράσεων στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, διοργανώνεται από 31 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, Πιλοτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ομογενών Δασκάλων Ελληνικής Γλώσσας από την Ουκρανία τη Ρωσία, την Αρμενία, το Καζαχστάν και τη Γεωργία. Στόχος του Προγράμματος, που πραγματοποιείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, αποτελεί μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της ελληνομάθειας των συμμετεχόντων με την ταχύρρυθμη επιμόρφωσή τους στη διδακτική μεθοδολογία των ελληνικών, ως ξένης γλώσσας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ninotilburg

    ρε !!!! με τα λεφτα του λαου θα αγορασετε παλι εισητηρια για τα ελληνοπουλα???? ποιαελληνοπουλα ρεεεεε που οταν παμε εμεις στις χωρες που μενουν ,ζουν εργαζονται κ θυσαυριζουν κανουν πως δεν μας γνωριζουν???? κ ερχονται στην ελλαδα μοοοονο οταν υπαρχει δωρεαν εισητηριο???? αλλιως επιλεγουν αλλους προορισμους
    προσωπικη εμπειρια δικη μου που μενω ζω στην νοτια βραζιλια
    απο οικογενειες με εκατομυρια ευρω χωρις υπερβολη....ελλαδα ερχονται μοονο οταν υπαρχει το δωρεαν ταξιδι....αλλιως λας βεγκας παρισι λονδινο διεθνεις αγωνες τενιςκτλ....κ εμας τους πτωχους κανουν πως δεν μας γνωριζουν κ ας προερχομαστε απο το ιδιο χωριο ,μακρινοι συγγενεις δλδ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει