Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε και στις καταγγελίες από πλευράς του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, ότι 11 φιαλίδια εμβολίων κατά του κορονοϊού, που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις, καταστράφηκαν στο νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο» κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής διακοπής ρεύματος.

«Από τη χτεσινή διακοπή ρεύματος αποσύρθηκαν για λόγους ασφαλείας 11 φιαλίδια στο “Δρομοκαΐτειο”. Το νοσοκομείο προμηθεύεται νέα φιαλίδια με στόχο να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας όλα τα σημερινά ραντεβού. Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού έχουν ενημερωθεί σχετικά», σημείωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. Και σημείωσε ακόμη ότι περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές στην απογευματινή ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Γιαννακός είπε ότι παρότι δούλεψε η γεννήτρια στο φαρμακείο του νοσοκομείου, όπου είναι αποθηκευμένα τα εμβόλια, υπήρξε βλάβη στον πίνακα, με αποτέλεσμα 11 φιαλίδια που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις να καταστραφούν.

Οι εν λόγω δόσεις δεν ήταν για τους ασθενείς, αλλά για πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων μετέβησαν στο εμβολιαστικό κέντρο του «Δρομοκαΐτειου» για να εμβολιαστούν.