Αποδεκτή – όπως όλα δείχνουν – γίνεται από την κυβέρνηση η εισήγηση  των ειδικών που ανεβάζει σε «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού το Λεκανοπέδιο της Αττικής, επιβάλλοντας νέα σκληρά μέτρα, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από αύριο κιόλας για να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού το Σαββατοκύριακο. 

Η πρόταση των λοιμωξιολόγων για το νέο lockdown που θα εφαρμοστεί σύμφωνα με πληροφορίες θέλει 

τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να ανοίξουν σε όλη την χώρα με εξαίρεση τα Λύκεια που είναι σε κόκκινες περιοχές και σε αυτές αναμένεται να συμπεριληφθεί και η Αττική. 

«Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι πρωταρχικό ζήτημα και η επιθυμία μας είναι να δράσουμε προληπτικά» επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, καθώς τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν διαρκή άνοδο του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην πρωτεύουσα, μια αύξηση που αποτυπώνεται καθαρά και στα αστικά λύματα, ενώ εγείρεται ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση της πίεσης στο σύστημα υγείας.

Επιστροφή στο click away

Στη μαραθώνια συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που ξεκίνησε στις 10 το πρωί, το παρών έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρουσίασε το νέο σχέδιο για το λιανεμπόριο.

Όπως όλα δείχνουν επιστρέφει το click away, ίσως με κάποιες εξαιρέσεις, ενώ εξετάζεται επίσης η πιθανότητα για τη λειτουργία του click in shop σε ένδυση και υπόδηση.

Ανοιχτά φαίνεται ότι παραμείνουν τα κομμωτήρια, δεδομένου ότι λειτουργούν με ραντεβού.

Διατηρείται το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντονος προβληματισμός υπάρχει και για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία υπενθυμίζεται ότι για τις «κόκκινες» περιοχές ισχύει από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Όπως όλα δείχνουν απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτό για την Αττική, δεδομένου ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφέρεια με το μισό πληθυσμό της χώρας και αυτό το μέτρο θα προκαλούσε περισσότερη αναστάτωση, παρά θα έλυνε προβλήματα.