Μια εντελώς διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που είχαμε συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες αντικρίζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα όσοι περνούν από το γραφικό Μικρολίμανο.

Στο πλαίσιο τις επικείμενης ριζικής ανάπλασης του κόλπου, τα συνεργεία του δήμου Πειραιά πέραν του γεγονότος ότι γκρέμισαν τις κατασκευές που είχαν στήσει οι επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονταν τις καφετέριες και τα εστιατόρια, καθάρισαν τώρα πλήρως τον χώρο απομακρύνοντας τα μπάζα, με αποτέλεσμα πλέον να αποκαλύπτεται η ομορφιά που έκρυβε το παραλιακό μέτωπο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το newsbeast.

Η συγκλονιστική αυτή αλλαγή είναι μονάχα η αρχή της όψης που θα πάρει το Μικρολίμανο πολύ σύντομα και θα δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες να περπατάνε με άνεση στο παράκτιο μέτωπο.

Μέχρι και σήμερα έχουν κατεδαφιστεί οι μισές από τις συνολικά 28 πέργκολες του Μικρολίμανου και είναι θέμα μερικών εβδομάδων και αφαιρεθούν και οι υπόλοιπες καθώς οι μπουλντόζες δουλεύουν καθημερινά. Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει, η παράλια ζώνη θα απελευθερωθεί πλήρως από τις κατασκευές και θα μετατραπεί σε ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο περιπάτου, με τις οδούς Ακτή Κουμουνδούρου και Ναυάρχου Βότση να μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας.

Παράλληλα θα απαγορεύεται η στάθμευση, θα αντικατασταθεί ο φωτισμός σε ολόκληρο τον κόλπο, ενώ προβλέπονται επίσης μεταξύ άλλων, νέα συστήματα διαχείρισης των απορριμμάτων που θα παράγουν τα μαγαζιά, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, ασφαλτικά έργα και αναβάθμιση όλου του αποχετευτικού συστήματος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα καταστήματα εστίασης θα συνεχίσουν φυσικά να υπάρχουν, απλώς τα τραπεζοκαθίσματα δεν θα βρίσκονται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, αλλά λίγα μέτρα πιο πάνω στην αντίστοιχη ζώνη που θα δημιουργηθεί.