Αναβρασμός επικρατεί στην εκκλησία μετά τις ανακοινώσεις για αυστηροποίηση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού. Στα νέα αυτά μέτρα εντάσσεται και η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανίων.

Σήμερα στις 11:00 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος συγκάλεσε σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σήμερα το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να συζητηθεί ο αποκλεισμός των πιστών από τους ναούς ανήμερα των Φώτων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβερνητική απόφαση προβλέπει κλειστούς ναούς για τους πιστούς, ενώ δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς την παρουσία πιστών.

Ωστόσο, η Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι τις ημέρες των εορτών στους χιλιάδες ιερούς ναούς, με μέριμνα των κατά τόπους Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών, τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.