Επίθεση από ομάδα φοιτητών, «με απαίτηση να συναινέσει στο κλείσιμο του Τμήματος», δέχτηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γιώργος Τόμπρας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», σε επιστολή του προς τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόσιο Πελεγρίνη, ο κοσμήτορας Θετικών Επιστημών, Κωνσταντίνος Βαρώτσος, περιγράφει τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν χθες:

«Στον χώρο της Γραμματείας ο πρόεδρος του Τμήματος Γ. Τόμπρας δέχτηκε επίσκεψη ομάδας φοιτητών, μέλη κατά δήλωσή τους του Δ.Σ. των φοιτητών, με απαίτηση να συναινέσει στο κλείσιμο του Τμήματος, αύριο Πέμπτη. Στην άρνησή του, δέχτηκε αρχικά φραστική επίθεση, όπως και η παρευρισκόμενη επίκουρη καθηγήτρια Ν. Σαουλίδου, και στη συνέχεια και σωματική, με αλλεπάλληλες σπρωξιές, χτυπήματα και απειλές για την προσωπική του και οικογενειακή του ασφάλεια και συγκεκριμένα: “Θα βρω πού μένεις ρε και θα σε κάψω”, “θα κάνουμε κατάληψη, θα σε κλείσουμε σε υπόγειο και θα σε βασανίσουμε ρε…” για τα οποία προτίθεται να κάνει μήνυση κατά αγνώστων».