Καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

«Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε παραπέρα μειώσεις της επάνδρωσης του ξενοδοχειακού προσωπικού, μετατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις σε λάστιχο, περιορίζουν επιδόματα, αμοιβές για έξτρα εργασίες, υπερωριακή απασχόληση» τονίζει στη σχετική ανακοίνωση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι παραβιάσεις στα ωράρια εργασίας και ανάπαυσης των ναυτικών είναι καθημερινό φαινόμενο» προσθέτει.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού προσθέτει ότι «παρόμοια προβλήματα διαπιστώνονται και στο πλήρωμα καταστρώματος που στο επίκεντρό τους είναι οι παραβιάσεις των ωραρίων εργασίας αλλά και οι παράνομες εργασίες που ανατίθενται σε ναυτικούς τις αργίες (Σάββατα – Κυριακές) ακόμη και βραδινές ώρες»

Η ΠΕΝΕΝ τέλος καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις λιμενικές αρχές και τις ναυτιλιακές εταιρίες να σταματήσουν την εργασιακή παραβατικότητα.